Marja-Liisan matka Vuokattiin

8-vuotiaana sanoin, että minusta tulee isona hiihtokilpailija. Pitkä matka kuljettiin tähän päivään kun aloin toteuttaa unelmaani aikuisena. Olkoonkin, että eteen voi kirjoittaa sanan kunto. Tai väliin, kuinka vaan. Kuntokilpailija lajina hiihto, tähtäimessä Finlandia-hiihdon 50km vapaalla maaliin ja Vuokattihiihdon 30km perinteisellä kahden tunnin alitus. Ja sokerina pohjalla Ylläs-Levi hiihto 70 km perinteisellä.

Jotta pääsin lähimmäksi unelman toteutumista, kokemusta siitä minkälaista hiihtokilpailijan elämä on, lähdin mukaan Electrofitin Vuokattihiihto-projektiin, jonka yhteydessä valmentaja Simo-Viljami tekee Minulle henkilökohtaisen treeniohjelmaa. Projektissa pääsee myös treenaamaan porukassa, muiden kuntoilijoiden kanssa ja saamaan myös hyvin tarpeellista tekniikkavalmennusta hiihdossa.

Ennen projektin alkua tuskin maltoin odottaa, että koska se alkaa.
Mikä fiilis nyt kun kaksi viikkoa on takana. AIVAN SUPER!)
Treeniä on paljon ja täysin erityyppistä kuin aiemmin. Onni onnettomuudessa pikkusormen murtuma estää beachvolleyn pelaamisen , niin pystyn alkuun keskittymään täysipainoisesti hiihto edellä treenaamiseen. Parin viikon päästä aletaan sovittaa palloilua mukaan ohjelmaan 🖤 Suurin työ on tehtävä peruskunnossa ja matalasykkeisen treenaamisen opettelussa. Tällainen kaikki tai ei mitään tyyppi on aika nöyränä sykemittarin ja valmentajan ohjeiden ääressä, kun jaksaisi kovillakin sykkeillä jaksaisi, mutta kun se ei auta projektissa. Onneksi on musiikki ja äänikirjat, monta pitkää yksinäistä tuntia on jo mennyt hiihto”ladulla” rullilla ja metsässä kävellen, sauvoilla ja ilman. Nyt odotan niitä treenejä vielä enemmän, missä naisesta viedään kaikki mehut.

Mikä saa melkein 40 vuotiaan sitten innostumaan itsensä treenauttamisesta ja 15-20h urheilu- ja kehonhuoltomääristä ja aikatauluttamaan elämän treenien mukaan?

  • unelmat on aina hyvä toteuttaa, ei se katso ikää
  • Tavoitteellisuus. Kova tavoite ja sitä kohti kulkeva matka itsessään on palkitsevaa.
  • Uuden oppiminen. Treenaamisesta, itsestään, tekniikasta. Uskokaa tai älkää, hiihdossa ei ikinä ole teknisesti valmis. Jos on tällainen itseoppinut kuntoilija ja urheiluhullu, jonka mentaliteetti on ollut että vaikka väkisin läpi harmaan kiven ja pitkien kilometrien.
  • Itsensä haastaminen ja voittaminen. Että näkee mihin pystyy kun tekee niinkuin ammattilainen sanoo.
  • Uusiin ihmisiin tutustuminen
  • Urheilu ja liikunta itsessään. Terveys. Hyvä olo.
    Onhan siinä jo paljon tekijöitä , jotka vie sauvakävelylle vaikka vettä tulisi poikittain ja vaikka tuulisi niin paljon, että sauvat heiluu.

Kahdessa viikossa ainoa tuskastumisen hetki on ollut kun ei heti opi tekemään oikein. Että valmentaja joutuu huomauttamaan samasta asiasta monta kertaa tasurin tekniikassa. Kauhun ja onnen sekaisin tuntein odotan talven videoklinikkaa omasta hiihtotekniikasta.

Muuten toistaiseksi pelkkää rakkautta ja intoa tähän hommaan.
Stay tuned.

SannaMarleena
A.k.a. Marja-Liisa

#roadtovuokatti #teamelectrofit #hiihtäjä #sporttimimmi #marjaliisa #vhp2019

Teksti kirjoitettu marraskuun alussa .


bty

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s